3 Nisan 2009 Cuma

Mustafa Güler Görevi devraldı


Tavşanlı Saadet Partisinden Belediye seçimlerini %52 gibi oranla kazanan Mustafa Güler bugun Cuma namazı sonrası Cumhuriyet meydanında konuşmalarından sonra kurbanlarında kesilmesi ile Belediye binasında Başkan Yardımcısı Naci Eraslan’dan görevi aldı.
Arifağa Camiinde kılınan Cuma namazı sonrası kalabalık bir grupla Cumhuriyet meydanına gelen Musatafa Güler okunan şiirlerin ardından bir konuşma gerçekleştirdi. Halktan İbrahim Kaya adlı vatandaşın şiirinde “sandıklar açılmaya başladı tavşanlı akp yi taşladı mustafa güler rakiplerini tuşladı” dediği anda Musatafa Güler bu durumu hoş karşılamayarak şiir okuyan kişinin ağzını eliyle kapattı ve öncelikle bunun için ve de sabah saatlerinde belediye önünde ses düzenlemsi esnasında Sibel Canın şarkısı “ Bu dünyada kimse sultan değil padişah değil” adlı şarkısının çalınmasından da bilgisi dışında gerçekleştiğini ve herkesten özür diledi.
Mustafa Güler “ Bize gösterilen teveccühten dolayı teşekkür ederim. Ben seçime başladığım gün karar almıştım. Seçimin sonucu iki türlüdür ya kazanacağız, ya da kaybedeceğiz. Seçim sathında uyguladığımız bir metodumuz ve felsefemiz vardı. Tavşanlı’da 29 mart’ta seçimler bitecek ve bu seçim sonunda bir bütün olacağız dedik. Sosyal barışın yeniden oluşumu açısından üzerimize düşen görevi yapacağız dedik. Bizim Türkiye’nin idaresi ve Türkiye’yi yönetenlerle siyasi ayrışımlarla davamız yok. Biz Tavşanlı adına ve hizmet adına farklılığımızı ortaya koymak adına yola çıktık. Kimseyi karalamayacağız dedik, siyasi yolda mücadele eden rakiplerimizi kardeş kabul edeceğiz dedik, onlarda dava adına hizmet adına yola çıktı. Aradaki farkı halk görsün istedik. Bundan sonraki 5 yıllık dönemde herkesi kucaklayacağız. Gündüz satlerinde yayınlanan şarkı, kimse padişah değil…. Arkasından ne geldiğini şarkıyı bile bilmiyorum. Hepinizden özür diliyorum. Devirler ve insanlar gelir geçer. Geçenlerde defin ettiğimiz rahmetli Muhisin Yazıcıoğlu’nun bir sözü vardır, hepimizin kulağına küpe olsun “bu ölüm bir nefes kadar yakın olabilir hepimize .” O nedenle kimsenin kalbini kırmaya gerek yok. Bu nedenle sabahtan bu yana meydana gelen tatsız olaylardan şahsım ve ekibim adına özür dilerim.Farklı bir anlayış ve farklı çalışmalar ile kalkınmayı sağlayacağız.” Seçim sathında kahvehanelerde dağıttığımız projeler vardı bunları okuyun ve takipçisi olun bu 5 yıl içerisinde.
Yapılan dualar ve kesilen kurbanlar sonrası belediye makamına geçildi. Yaklaşık 2000 kişi cumhuriyet meydanındaydı. Belediye binasına geçtiğimiz yıl vefat eden Saadet partisi bir önceki belediye başkan adayı Yasin Çetin ve geçtiğimiz yıllarda vefat eden saadet partisi millet vekili Ahmet Derin’in afişi asıldı. Halk dikkatle dinlerken konuşmaları bazıları da yan tarafta bulunan binalardan cep telefonuna görüntüleri kaydediyorlardı.
Bir hoca dua okurken “ 29 Mart Pazar günü yapılan mahalli seçimlerde Tavşanlı’nın teveccühünü kazanan belediye başkanı muhterem Mustafa Güler ve ekibine iktidarı ile muhalefeti ile birlik beraberlik ahenk ile güzel Tavşanlı’mıza hizmet ihsan eylemesini sağla yarabbi” diyerek duasını gerçekleştirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder